2015. aug 07.

Látványterv egy belvárosi ingatlan befektetéshez

írta: Szigeti Zoltán
Látványterv egy belvárosi ingatlan befektetéshez

Megkaptam második megbízásom is az airbnb-s lakások homestaging ránc felvarrása mellé.
Nagyon örültem neki, mert ez nem csak látványtervezésről szólt, hanem a teljes folyamat levezényléséről: lakás kiválasztás előkészítése, látványterv elkészítése, kivitelezés megszervezése, lakás kiadása. Izgalmas, és változatos feladat, nagyon élvezem!

A lakást meglepő gyorsasággal kiválasztottuk, 3-4 óra esti böngészés, másnap telefon a 7 kiválasztott belvárosi garzon ingatlanosainak, pár nap múlva megnéztük a legjobbat, és másnap már döntött is a megbízóm. Természetesen örülök, hogy haladunk, de már már sajnáltam, hogy nem böngészhetem tovább az ingatlan.com-ot.

A döntés egy Blahától 2 sarokra lévő lakásra esett, aminek nagy előnye, hogy felújított a ház (5-6 éve), azóta sincs lelakva, tehát remélhetőleg jó a lakóközössége. A lakás a második emeleten van, a gang végén, így a szobából nyíló két ablak előtt nem jár el senki. 37 négyzetméter, ami jó nagy egy egy szobás garzon esetén, ráadásul itt még galéria is van! A lakás további előnye, hogy a fürdőszobának van ablaka egy lichthof felé, így még keresztbe is szellőztethető!

Alaprajza:


A felújítás célja a fürdő teljes felújítása (kád konkrétan rozsdásodik), illetve a konyha padlóburkolatának cseréje, és a jelenleg padlásfeljáróhoz hasonlító galérialétra cseréje egy rendes lépcsőre.

Először is a látványtervet készítettem el, az alapján kérünk majd ajánlatot a kivitelezőktől. Az új tulajdonos kérése az volt, hogy stílusban a fekete-fehér-szürke és fa szín domináljon, egyszerű.letisztult, elegáns hatású legyen. Éppen ezért döntöttem amellett, hogy a japán modern minimál eszköztárához nyúlok, amit legfeljebb majd néhány kiegészítéssel látunk el.

Lássuk hát a terveket ELŐTTE (ott készített fotók) - UTÁNA (látványterv) verzióban, amit a megbízóm is itt fog látni először, ugyanis külföldön van.

Véleményéket szívesen fogadok, várom a kommenteket!

A lakásba belépve az előszoba/konyha és az ajtó a fürdőszoba felé:


Az előszoba/konyha felől a szoba:

 


A galéria alól a szoba bejárathoz képesti legtávolabbi fala:

 


A galéria alól az ablakos fal felé:


A szobából a konyha felé:

 

 

 


A fürdőszoba ajtóval szemben:

 
 

A fürdőszoba ajtótól balra:

 


A fürdőszoba ajtótól jobbra:


Szigeti Zoltán
Szólj hozzá

Homestaging Ingatlan befektetés Lakberendezési tippek