2016. feb 15.

Az inspiráló munkahely - az év irodája 2015 verseny győztesei

írta: Szigeti Zoltán
Az inspiráló munkahely - az év irodája 2015 verseny győztesei

Néhány éve kaptam meg e-mailben a Google egyik külföldi irodájának képeit. Emlékszem, hogy arról álmodoztam a képek láttán, hogy milyen jó lenne egy ilyen színes, inspiráló, kikapcsolódást is támogató helyen dolgozni. Akik hasonlóan éreztek, azoknak jó hírem van: felébredtek az alkalmazók Magyarországon, és igényes lakberendezőket bíztak meg a berendezéssel! Erre bizonyíték a 2015-ös év irodája verseny győzteseinek példaértékűen kellemes irodabelsői. A pályázók nagy száma  azt mutatja, hogy már Magyarországon is egyre fontosabbnak tartják a munkáltatók az igényes és kreatív környezetet a munkahelyen. Cikkemben a győztes profession.hu, a GE és a DekoRation irodáinak képeit mutatom be.

A verseny szervezője a kereskedelmi ingatlanokra specializálódott médiacsoport, az iroda.hu, amely 2015 óta az ingatlan.com-ot is működtető ingatlan.com Zrt. tagja. Az iroda.hu csoport 2010-ben rendezte meg először Az Év Irodája versenyt. A versenyt záró gálán átadott díjak az irodapiac elismert kitüntetéseinek számítanak.

Forrás: ITT

Az év irodája verseny győztese a Profession.hu, Magyarország piacvezető állásportálja és toborzási szakértője. A közel 100 főt foglalkoztató cég kinőtte korábbi irodáját, ezért a Krisztina Palace-ba költözött az alábbi képeken látható irodába.

profession_hu_3.jpg

profession_hu.jpg

profession_hu_6.jpg

profession_hu_7.jpg

profession_hu_4.jpg

profession_hu_5.jpg

"Célunk volt egy magas esztétikai élményt nyújtó, de közben praktikus, ránk és a tevékenységünkre jellemző, barátságos enteriört létrehozni, amely egyszerű és finom energiákkal rendelkezik. A fa, tégla, a fehér és pasztell színek élő növényzettel kombinálva dominálnak. Hatalmas konyha, rekreációs terem masszázsszékkel, csocsóval, zenehallgatásra alkalmas puffokkal, belső kávézóval és egyedi tárgyalókkal teszi a tereket egyedivé és izgalmassá. Az egész laza, szellős, ablak alatt futó paddal, több magas oldal- és háttámlájú szófákkal, kanapékkal és fotelekkel, amelyek melegséget és nyugalmat sugároznak. Lehet dolgozni a tér bármely részén, ahol a csak kedvünk van." 

Forrás: ITT

profession_hu_2.jpg

profession_hu_8.jpg

profession_hu_10.jpg

 

Az év nagyvállalati irodájának díját a GE Global Operations új Váci Greensben berendezett irodája nyerte el. A C épület 6 emeletén 15.000 m2 irodatér, a földszinten pedig egy 900m2 területű labor, egy étterem és egy konferencia központ került kialakításra. Különlegessége a 6 különböző tematikájú teapoint, valamint a Healthcare területeket összekötő csigalépcső.

ge.jpg

ge_4.jpg

"A GE víziójának köszönhetően az Atenor Group fejlesztésében egy igazi GE kampusz jön létre, ahol a dolgozók kényelmét és egészségét edzőterem, orvosi központ, konferencia központ, kávézók és két étterem szolgálja."

Forrás: ITT

ge_567.jpg

ge_8.jpg

ge_2.jpg

ge_3.jpg

 

Az év design irodájának díját a DekoRation Branding & Design kapta meg, amely a cég profilját tekintve a legjobb névjegy.

"A cél az volt, hogy egy olyan teret hozzunk létre, ami demonstrálja a jó design pozitív hatását az emberekre. A pozitív hatását a munkatársainkra, akik inspiráló és mégis nyugodt környezetben dolgozhatnak nálunk. És persze az ügyfelekre, vendégekre, akik amellett, hogy a stúdiónkat látva megismernek minket, közben felismerik az igényes megjelenés jelentőségét is."

deko.jpg

"Egy olyan teret álmodtunk meg, ahová élmény bejönni és ahol mindennek jelentése, története van. Fontos, hogy ezt úgy valósítottuk meg, hogy a legtöbb belsőépítészeti elemet mi kiviteleztük, házon belül. A végeredmény egy igazi bemutatóterem lett, ahol a branding, a design és a kivitelezés, tehát mindhárom tevékenységünk jelen van valamilyen módon. Egy olyan stúdió, ahol nem csak azt mutatjuk meg, hogy milyen jó dolgokat tudunk készíteni, hanem azt is, hogy hogyan dolgozunk és gondolkodunk."

deko_7.jpg

"A stúdiónkkal kapcsolatban talán arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy ebben a térben jelen lenni ugyanúgy élmény a nálunk dolgozóknak, mint a hozzánk érkezőknek. Ehhez egy térben kellett összehangolni két ellentétes dolgot: egy nyugodt munkakörnyezetet és egy vibráló bemutatótermet. Ennek a sikeres megvalósulásához az is hozzájárult, hogy itt minden egyes apró vizuális ötletnek van valami története vagy jelentése."

deko_6.jpg
"A showroom nevű helyiségben az asztal egy óriási Pantone-színskála, a saját gyártású neonokból kirakott Lorem Ipsum felirat pedig egyben a szoba fényforrása is."

deko_4.jpg

"A sok helyen felbukkanó képregény motívumok egyszerre mutatnak be tökéletesen felépített brandeket és egyszerre utalnak a XX. századi Amerikára, ahol a képregény, a pop-art és a reklámipar oda-vissza hatottak egymásra."

deko_5.jpg

"Legfontosabb üzeneteink, a Legyünk jobbak!, a WOW!, az Itt az idő, hogy jobb legyél! valamilyen egyedi módon mind-mind visszaköszönnek a falakon. Ezek olyan kisebb-nagyobb vizuális gegek, amik elmesélik, hogy kik vagyunk mi, és nap mint nap inspirálnak minket arra, hogy még jobbak legyünk."

deko_3.jpg
Forrás: ITT

 

Reméljük, hogy sok alkalmazó látja és követi ezeket a pozitív példákat, mert nem csak boldogabbá teszi az ott járókat, még többet és hatékonyabban is fognak dolgozni neki az alkalmazottai! Alig várom ezért, hogy ilyen tereket tervezhessek, mert a napi nyolc órában boldoggá tesz! 

 

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek