2016. máj 02.

Program ajánló: Mozart in the jungle

írta: Szigeti Zoltán
Program ajánló: Mozart in the jungle

Rendhagyó módon program ajánló rovatunk következik. Sajnos talán túl ritkán írok ilyen témában, csak amikor egy élmény igazán megfog. Ilyen Mozart a dzsungelben, ami egy új sorozat, ami egy mexikói karmester életéről szól a New Yorki szimfonikusok élén.

mozart-in-the-jungle-second-season_39842.jpg

Régóta nem nézek sorozatokat, mert a többség sablonos vagy véres vagy nyomasztó, és nem tölt fel. Ez a különbség, ami miatt erről mégis írok. Mert nem csak a művészetet és komoly zenét hozza olyan közelre és olyan izgalmas élményként elém, mint a Whiplash című film vagy mint a Hajsza a győzelemért című film teszi a forma 1-el ugyanezt.

De több ennél ez a sorozat, mert arra is tanít, hogy milyen az igazi élet, hogyan töltsd a napjaidat ahelyett a monoton szürkeség helyett, amibe többségünk hajlamos bele süppedni. Miért érdemes élni, és mi a felelőssége egy vezetőnek, hogy erre inspiráljon.

Inspirál napjaim újragondolására ez a sorozat, ezért ajánlom mindenkinek, mert nem csak jól fogtok szórakozni kifinomult humorán, de biztos vagyok benne, hogy a holnapi napotokat is újragondoltatja egy-egy része!

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

 

Szólj hozzá

Érdekességek-mosolyok