2016. máj 04.

Jó hír: indul a Széllkapu park építése, a Fény utcát alagútba vezetik

írta: Szigeti Zoltán
Jó hír: indul a Széllkapu park építése, a Fény utcát alagútba vezetik

Jó hírről számol be az index ITT elérhető cikke azoknak, akik velem együtt szomorúan figyelték, hogy a Mammut melletti minisztériumi épület lebontása után csak egy unalmas parkoló lett kialakítva. Az épület lebontásának fő célja az volt, hogy a budai hegyekből érkező friss levegő szabadon áramolhasson be a belváros irányába. Ezzel együtt a terület további hasznosítási terve egy park kialakítását célozta meg.

11611451_63dfebfe01b24c8dc309f8a2ac9165bb_x.jpg

A cikk tanúsága szerint a "projekt vezetője elmondta, hogy heteken belül, a terület Margit körút felőli részén, a volt minisztériumi épület alaptesteinek elbontásával együtt megkezdődik a park alá tervezett kétszintes, 500 férőhelyes mélygarázs munkagödrének kialakítása. Ezt követően várhatóan még a nyáron kiírják a kivitelezői pályázatot a mélygarázsra. A park a következő ütemben épül. Jelenleg a tervezési munkák folynak, az engedélyezési tervek készülnek. A közvélemény hamarosan megismerheti a látványterveket.

A Margit körút – Kis Rókus utca – Fény utca – Bevásárlóközpont által határolt területen a korábbi ígéreteknek megfelelően zöld pihenőpark lesz. A beruházás révén a Millenáris park egységes, egybefüggő terület lesz a Margit körúttól egészen a Marczibányi térig.  Ennek érdekében a „régi” Millenáris Park megújul, és a Fény utca gépjárműforgalmát pedig a föld alatt vezetik át. A parkot a tervek szerint 2017 őszén adják át."

Eddig sem volt rossz üzlet ezen a környéken ingatlant venni, de ez újabb lökést adhat a környék ingatlan árainak!

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Ingatlan befektetés Érdekességek-mosolyok