2016. aug 08.

A geometrikus alakzatok győztek! - fürdőszoba felújítás

írta: Szigeti Zoltán
A geometrikus alakzatok győztek! - fürdőszoba felújítás

Szeretem a fürdőszoba projekteket, mert lévén a burkolatokat nagy munka és kosz cserélni, ezért többnyire évtizedekig megmarad a karakterük. Ezért ezeknek az időkapszuláknak a felújítása többnyire kifejezetten látványos előtte-utána képeket adnak.

Az alábbi képeken bemutatott fürdőszobának egyelőre még csak a látványterveit mutatom be, a kivitelezés nyár végén várható. Ezzel együtt látványos különbséget mutatnak - nem csak azért mert kifejezetten merész és jó ízlésű megbízóm különleges megoldásokat kért, hanem azért is, mert ilyen alig pár négyzetméter méretű helyiségekben halszem objektív hiján a szoftver tervei sokkal szélesebb teret képesek bemutatni, mint egy telefon hagyományos objektívje.

index.jpg

A fürdőszoba követi a ma kifejezetten divatos fehér szín által dominált trendet. Az izgalmas benne az, hogy minden felületén különleges megoldásokkal teszi ezt. A hidegburkolatú falak a 10x30 cm-es lapok szokatlan halszálka mintája miatt izgalmasabbak a rendkívül divatos, de már túl használt metró csempe elrendezésnél.

index3.jpg

A tükör mögött a vízálló tapéta mintája folytatja a geometrikus, fehér-fekete irányt, ami a padlólapokra is igaz. Ezek a padlólapok köszönnek vissza a zuhany falában kialakított polcok hátsó falain is, ami által az egységes fehér látványból feltűnően rajzolódnak ki.

index4.jpg

A fekete-fehér színvilágot csak a mosdó munkalapjának és a felette lévő polcoknak a fa mintája töri meg, üdítő természetes hatást költöztetve az amúgy puritán színtelen hangulatban.

index5.jpg

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek