2015. júl 14.

Arabos stílus költözött Velencére

írta: Szigeti Zoltán
Arabos stílus költözött Velencére

Feleségem szüleinek nyaralójában évente több hetet eltöltünk, ezért 2 éve eldöntöttük, hogy felújítjuk, és lecseréljük a gyerekkorából ott maradt berendezést, beleértve egy "impozáns" nagy posztert, amin egy majom trónolt a fajanszon WC papírba tekeredve... Azt hiszem, így már nem kell magyarázni, miért...
A cél az volt, hogy olcsón tegyünk egy időutazást a 80as évek tini stílusából egy mai ízlésünkhöz közelebb álló állapotba, és hasznosítsuk itt a sok szuvenírt, amit Törökországból és Marokkóból hoztunk haza, de otthon már nem tettünk ki, és használjuk itt a teljesen jó, de szintén már lecserélt ágyunkat, ami a lakásunkban kialakított hálószoba japán stílusába nem illett.
(Igen, ez egy spoiler, hamarosan teszem fel legnagyobb büszkeségünkről a fotókat, a lakásunkról, ahol hamarosan végez kivitelezőnk, Józsi)
Visszatérve nyaralónkra, feleségem külön célja volt, hogy legyen végre egy harsány türkiz színű fala, ami vidám és életteli hatást is adott a szobának!

A végeredmény a fotókon látható arabos stílusú szoba, amibe a tegnap bemutatott kis ikeás átalakított komód (bővebben ITT olvashatsz róla) is került, fölé a festmény, ami ehhez a stílushoz sokkal jobban illett, mint a lakásunkéhoz.
Biztos vagyok, hogy sokatoknak van olyan dísze, amit már otthon nem tesz ki, de szép lehetne a nyaralóban. Ezekhez vettünk néhány hatást erősítő kiegészítőt: a szőnyeget, az átalakított ikeás komódot, két párnát és az ágytakarót, illetve a festékeket a falra és az ajtóra, az egész nem került többe 40 ezer forintnál.

További cél, hogy még rávegyünk majd magunkat, hogy a lambériát lefessük majd fehérre, és két arabos áttört stílusú lámpát vegyünk majd ide (ezek már többnyire drágább kiegészítők, hacsak nem utazunk el újra Törökországba érte, pedig ez legalább jó indok, hogy újra útra kelhessünk.
Ha túl leszünk a lakásunk felújításának költségein is, majd akkor! Azzal, és talán majd egy arabos ággyal egyszer igazán kerek lesz az átalakítás!

Az előtte-utána fotók, és néhány pillanatkép a festés-szépítés öröméről.

 

 

 

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

 

 

 

 

Szólj hozzá

A marokkói stílus Lakberendezési tippek