2015. júl 15.

Amy Winehouse, ahogy a Story magazinból nem ismerheted

írta: Szigeti Zoltán
Amy Winehouse, ahogy a Story magazinból nem ismerheted

Ma programajánló rovatunk jelentkezik.

Vannak azok a filmek, amik szórakoztatnak, és két hét múlva már a címükre sem emlékszel.
És vannak azok a filmek, amik néha a kést is megforgatják benned, de annyira tanulságosak és szépek mindeközben, hogy még másnap is azon veszed észre magad, hogy erről beszélsz.

A mozikban most vetített Amy Winehouse film (részletek ITT) az utóbbi. Mert még ha forog is benned a kés, ahogy látod, hogy egy ekkora tehetség nem szép módon felőrölte magát Edith Piafhoz hasonlóan, akkor is egy olyan bájos, életteli személyiségről szól, aki az álmát élte. Nem a hírnév érdekében, hanem mert ezt volt ő maga, és amint énekelt, ez senkinek sem volt kérdés, olyan különleges kisugárzása és hangja volt! Mindezt az a rendező, Asif Kapadia mutatja be, akinek még a legendás Sennáról is sikerült híresen életszerű és megható dokumentum filmet (részletek ITT) készítenie.
Nem lesz könnyű galopp, de mindenkinek ajánlom, mert amíg nézed, olyan izgalmas, hogy visszafelé nő a hajad, és elgondolkodtat a saját életeden is.

Miért tesz boldoggá? Mert ha a drogos mellékvágányt félreteszed, egy példamutató személyiséget láthatsz, akinek a mikrofon mögötti mosolya minden kétséget kizáróan mutatja, hogyan lehetsz boldog azáltal, hogy a saját életed éled félretéve mindenki elvárásait.

Szigeti Zoltán

Szólj hozzá

Érdekességek-mosolyok