2015. júl 19.

Nyári forró estén csodálkozz rá a kőleves kertjének ötleteire!

írta: Szigeti Zoltán
Nyári forró estén csodálkozz rá a kőleves kertjének ötleteire!

Olyan jó helyekre akadunk mostanában, hogy program ajánló rovatunk bővül ismét, mert szeretném megosztani jó élményünket!

A Kazinczy utca 37 alatt a Kőleves kerthelyiségében (bővebb infó IDE kattintva) vacsoráztunk egy nagyon finom lecsót és hagymalekváros spenótos lepényt. Nagyon finom volt, ráadásul 2000 Ft alatti-körüli főétel árkategóriájával bőven kilóg lefelé a közeli Gozsdu udvar bárjainak ár kategóriájából.

A kert elsőre romkocsmás kicsit meseszerű hatással, amit a színesre festett asztalok és székek, illetve a burjánzó fák zöldje ad neki. Igazi ötletességét az asztalhoz már leülve fedezed fel a részletek fölött merengve.


Kedves falusias hangulatot áraszt a kemence a mögé tornyozott fahasábokkal - mindez a belvárosban...  Ráadásul mindig is szerettem, amikor régi és modern tárgyakat párosítanak, ezért is tetszik, hogy a régi kemence mellé tették a pincérek számítógépét egy régi tálaló szekrényre.


 Jópofa bohócos lakókocsi szerűség is került a kert sokarcú világába:


Sose értettem, hogy a belvárosi házak nagy többsége miért nem foglalkozik a tűzfala állapotával. Különösen akkor tűnik fel a tűzfalak rémes állapota, ha mellette a homlokzatot fel is újították. A kőleves kertjében a tűzfalra művészi képet festettek. Azon, hogy tetszik-e a kép, azon lehet vitatkozni, de színei és fantáziája szerintem vitathatatlanul izgalmasabbá tették az amúgy egyhangú nagy falfelületet. Vannak már ilyen jó példák a városban, bárcsak több lenne!

 
A mosdó tükör megoldását nem hiszem, hogy valaha lemásolnám, de nagyon ötletes.
 


Boros hordó szerepe újragondolva - illik ide, jópofa.


Eredeti ötlet a bárpult mellé ez a megoldás. Hogy akarnék-e bárpult szintje alatt üldögélni, miközben körülöttem kérik italaikat a vendégek? Nem hiszem, de ennek a függő széknek már a látványa is kikapcsolódásra hangol:


És akit a gasztro élmény is érdekel, íme a finom vacsink is:


Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

 

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek