2015. aug 03.

OTTHONUNK VI. - Fürdőszoba

írta: Szigeti Zoltán
OTTHONUNK VI. - Fürdőszoba

Ahogy előző bejegyzéseimben is ígértem, napról napra bemutatom egy helyiségét a most felújított otthonunknak:
  • Az alaprajzot, az átalakítás koncepcióját, illetve az előszobát bemutató bejegyzésem elérhető ITT;
  • A nappalit bemutató bejegyzés elérhető ITT;
  • A konyhát és az étkezőt bemutató bejegyzés elérhető ITT;
  • A japános stílusú hálószobát bemutató bejegyzés elérhető ITT;
  • A kis WC-t és kerámiázott mosdónkat bemutató bejegyzés elérhető ITT;
  • A teraszunkat bemutató bejegyzés elérhető ITT.
Mivel a hátsó két szoba végleges felújítása még várat magára, ezért mutatom be az utolsó helyiséget egyelőre a lakásunkból: a fürdőszobát.
Ez egy szép kihívás volt, ami sok-sok újratervezett rajz eredménye. 
  1. Első kihívás: 180*250 cm, tehát 4,5 négyzetméter az egész területe.
  2. Második kihívás: feleségem kádban, én zuhanyzóban szeretek fürödni.
  3. Harmadik kihívás: hogyan oldjuk meg, hogy ne legyen még zsúfoltabb a fürdő a mennyezetről lógó fregolira teregetett ruhák látványától?
Az eredmény egy egy személyes fürdőszoba. Ugyan elférünk ketten, de szorosan.Viszont a stílusa tervek után a megvalósított állapotában is tetszik nekünk.
 
Az ajtóból az alábbi látvány fogad: szépen kiegészíti egymást az ovális formájú aszimmetrikus mosdó (elérhető ITT) és az ovális Pegoo WC csésze (részletek róla ITT).

img_0808.JPG
Fotó: Soltész Mátyás
img_0816.JPG
Fotó: Soltész Mátyás
Lévén a tervezés is hosszas volt, ezért sok helyről tudtunk különleges ötleteket gyűjteni. Ilyen a fenti fotón látható rejtett WC tartály burkolata, ami fürdőszobában szokatlan módon fa hatású bútorlappal lett megoldva. 
A kád és a zuhanyzás ellentmondását úgy oldottuk fel, hogy a kád hosszának majdnem felére üveg zuhanyfalat telepíttettünk, és mögé került a Wellis zuhanypanelje (részletek róla elérhetőek ITT). A kád (részletek ITT) padlója lapos és a vége felé szélesedik, ráadásul a zuhanyfal a súlya miatt külön épített elemre került, ezért a belső szélessége több, mint 80 cm, így kényelmes zuhanyzást tesz lehetővé.
A zuhanypanellel és WC-vel szembeni fal végig tükörrel lett fedve, és ez megduplázza a tér érzetet! Nem drágább, mint a burkolat ára ugyanakkora felületre, és meglepő a tágasság érzés, amit a tükör felrakása után kaptunk az előtte állapothoz képest. Arról nem is beszélve, hogy olyan, mintha két ablaka lenne a szobának! :)
 
 
A WC mellé az ajtó melletti sarokba került a mosógépet és szárítógépet rejtő nagy szekrény, aminek oldalát az összhatás érdekében szintén a fali csempével burkoltuk.

img_0821.JPG
Fotó: Soltész Mátyás

A két használt fali csempe közül az egyiknek különleges domború mintázata érdekes hatást ad a falaknak:


 

A fürdőszoba alapszínei a bézs, a szürke és a diófa színű erezetes bútorlap. Ebből az összeillő hatásból lóg ki bohókásan az élénk kék színű vidám lebegő szekrény a fal melletti sarokban, amihez a törölközők színét igazítottuk.

img_0817.JPG

Fotó: Soltész Mátyás

Szigeti Zoltán
Szólj hozzá

Lakberendezési tippek