2015. aug 11.

Pszichológia Pixar előadásban - Agymanók

írta: Szigeti Zoltán
Pszichológia Pixar előadásban - Agymanók

A Pixar újra bizonyította számomra, hogy a világ egyik legszellemesebben megújuló profi animációs stúdiója. Legújabb animációs filmjük, az Agymanók újszerű módon most kifejezetten nem gyerekeknek, hanem inkább felnőtteknek szól.
Ezt figyelembe véve különösen meglepő, hogy a mozik többsége többnyire délelőtt és kora délután játssza este 7-ig bezárólag. A mai kora délutáni vetítésünkön a kisgyerekek egy óra után el is veszítették érdeklődésük, és rohangálni-mókázni kezdtek a moziterem lépcsőin, hogy lekössék magukat, amíg a felnőttek jól szórakoztak az általuk eredetileg gyerekeik szórakoztatására szánt pár órában.
A film nagyon ötletesen, szemléletesen és szellemesen mutatja be, hogy alap érzelmeink, amiket az öt agymanó, Derű, Bánat, Majré, Harag és Undor alakítanak, hogyan irányítják mindennapjaink reakcióit, és hogyan alakítják ki azt a személyiséget, ami minket jellemez. Dehát hogyan is kötné le a gyerekeket ez a film, amikor pont azon a gyermeki még egyszerű érzelmi szinten vannak még, amin a film főhőse is a film elején: az ő érzelmi fejlődését, felnőtté cseperedését mutatja be a film tanulságosan, de főképpen nagyon szórakoztatóan!
A film előzetese és részletek a filmről IDE kattintva érhetőek el.

Szigeti Zoltán

Szólj hozzá

Érdekességek-mosolyok