2015. aug 13.

Marokkói stílus modern lakásba? Azt hogyan?

írta: Szigeti Zoltán
Marokkói stílus modern lakásba? Azt hogyan?

A neten böngészve rengeteg jó ötlet van arra, hogy olyan régi ma már giccsesnek ható, de aprólékos szép mintákkal rendelkező stílust, mint a marokkói stílust, hogyan lehet egy mai letisztultabb stílusú otthonba integrálni, annak különleges karaktert adni. A megoldás az, hogy a régi szép mintákból kisebb részleteket kell beemelni a modern enteriőrbe, nem az össze stílus jegyet. Ennek eredménye, hogy a megszokott külső különleges karaktert kap, és mégis letisztult marad.
Elgondolkodtató, hogy a régi magyaros mintákkal is hogyan lehetne hasonló megoldásokat megvalósítani? Persze félek, hogy ez inkább külföldön lenne népszerű, hiszen ami hazai, az mindig ismertebb, és ettől kevésbé izgalmas, mindenhol így van ez a világon... A szomszéd kertje mindig zöldebb. Ettől függetlenül és épp ezért tetszik ez a kihívás, keresek majd rá példát!

Erre a gondolatmenetre épített néhány modern marokkói berendezési példát csatolok mára:

A lakás a ma divatos fehér letisztultság mintaképe, amit néhány kiegészítő varázsol keletre, különleges hangulatba:

 Forráshoz kattints IDE

 Szintén egy letisztult fehér otthon kicsit merészebb marokkói hatással: kedvencem a faágas nyers mennyezet!

Forráshoz kattints IDE

Klasszikus elegáns európai lakásbelsőben a szekrény hátlapjára tett minta teljesen új arabos hangulatot ad ennek a saroknak:

Forráshoz kattintsd IDE

Egy újabb minta a ma úgy tűnik megunhatatlan fehér stílusra, amit a marokkói mintás padlócsempe és fali dísz tál tesz élettel telivé:

Forráshoz kattints IDE

És végül egy kifejezetten finom megoldás, amiben egy elegáns európai szoba belsőben pusztán a boltív mögé rejtett hangulatvilágítás rácsozása repíti a hangulatot Marokkóba. Anélkül nincs keleti világa a szobának, viszont ennyi is elég a különleges varázslathoz:


Forráshoz kattints IDE

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

 

Szólj hozzá

A marokkói stílus Lakberendezési tippek