2015. okt 23.

FÉL-ELEM - SZER-ETET

írta: Szigeti Zoltán
FÉL-ELEM - SZER-ETET

Gondolkoztatok már el azon, hogy milyen beszédes a magyar nyelv? Hogyan épül fel és ezáltal milyen mély rejtett jelentés tartalmat közvetít például két alapszavunk, a szeretet és a félelem?
A szeretetben benne van az élet alapigénye az etet. Aki szeret, az a másikat táplálja.
A félelem ezzel szemben érdekesen még beszédesebb: aki fél, az valójában csak fél ebben az állapotbána, nem egész.
Természetesen tudom, hogy mindez csak játék a szavakkal, de nem véletlen éppen ennek a két szónak a kiválasztása. Ugyanis minden egyéb érzelem végső soron visszavezethető erre a két alapérzelemre. Éppen ezért nem mindegy, hogy életünket táplálva vagy fél emberként töltjük.

Ha a nyelvészeten túl alapérzelmeink hatását az életünkre és környezetünkre képiesebben is tapasztalni szeretnénk, javaslom mindenkinek, hogy főzzön rizst, amit osszon két ugyanolyan befőttes üvegbe és ezt a két üveget helyezz egymás mellé azonos körülmények közé. Majd mindkettőre tegyen egy cetlit, az egyikre pozitív, a másikra egy negatív tartalmú szót írjon, majd várjon. A változás meglepő, a kísérletünkben az azonos körülmények ellenére a negatív tartalmú cetlivel rendelkező rizs megrohadt, a másik szép fehér maradt.
Az alábbi fotók önmagukért beszélnek, az első pár héttel a kezdet után, a második néhány hónappal később:

 


Aki nem hiszi, járjon utána és csinálja meg maga a kísérletet, mert tanulságos látni nap, mint nap, és ezzel tudatosítani magunkban, hogy miért fontos mindig mosolyogni, mert mi a hatása az életünkre, a hangulatunkra és a sikerességünkre! Mosolyogjatok és szeressetek, mert boldoggá tesz!

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

 

Szólj hozzá

Érdekességek-mosolyok