2015. okt 24.

Eiffel Palace - jó látni, hogyan szépül Budapest!

írta: Szigeti Zoltán
Eiffel Palace - jó látni, hogyan szépül Budapest!

A napokban az Eiffel Palace menza éttermében ebédeltem. Nagyon finomat ettünk, jót beszélgettünk, és szokás szerint felmértem a környezetet, ami igazán különleges megoldásokkal okozott kellemes megelepetést. Az épület kívülről is a szép homlokzat felújítás példája a kissé modernre sikeredett tetőtér ellenére is! Erről fotók az épület honlapján láthatóak IDE kattintva.
Belülről azonban további meglepetéseket tartogat, amit talán kevesebben láttak, ezért megosztom a felvételeket, amiket készítettem róla:

Először kezdjük a régi építészet szépségeivel, amiket eredeti szépségükhöz méltóan újítottak fel, mint a kovácsoltvassal díszített lépcsőházat:


Az eredeti szép gangos lépcsőházat is szépen megőrizték és helyreállították, méltó a régi épület szépségéhez:


Már az előző fotó alja alapján is sejteni lehetett, hogy mostanra belül is keveredik a nemes régi építészet a mai modern megoldásokkal. Izgalmas régi modern együtt hatás érvényesül a belső udvarban:

 


A liftet körülölelő zöld növényfal kellemes természetességet csempész az irodaház elegáns szürkeségébe, Nem csak a kedvenc megoldásom az elegáns házban a természetes hatás miatt, de emelem is kalapom a beruházó előtt, mert egy kertész elmondása szerint nem is olcsó megoldás. A különleges öntözés és tápolási megoldás igénye miatt az ilyen falak négyzetmétere nagyságrendileg egy millió forintba kerül. Ami a fotón látszik az pedig becslésem szerint 50 négyzetméter körüli szép zöld terület!


Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

 

Szólj hozzá

Érdekességek-mosolyok