2015. nov 09.

Gourmet in Budapest airbnb lakás látványterve

írta: Szigeti Zoltán
Gourmet in Budapest airbnb lakás látványterve

Izgalmas volt az utóbbi pár napom, mert többnyire itthon maradtam, és új megbízásom elképzeléseinek bemutatásához tesztelhettem az új látványtervező szoftverem. Igazi alkotó hétvége, amit szeretek!

Az új szoftver az Archline XP 3D: méregdrága, de úgy érzem, hogy megéri a pénzt! Olyan a látványtervezőnek, mint az excel egy kezdő elemzőnek: lenyűgöző, hogy mi mindent tud, sokkal több, mint amit elsőre mutat, és sok tréning kell ahhoz, hogy megmutassa igazi képességeit! Egyelőre még a 30 napos próbaverziót gyűröm egy hete, de szerintem meg fogom venni. Nem csak remek, hogy magyarra van fordítva a menüje, de jó hogy van magyar támogatása a CADline Kft-től, és ráadásul amikor már kezdtem elkapni a logikáját, akkor már gyors és ügyes látványtervezőként dolgozott a kezem alá!

Az új megbízás egy belvárosi garzon újratervezése. A lakás a Madách Színház közelében egy bérház magasföldszintjén található, a bulinegyed mellett, de már nyugis részen, nagyon jó helyen airbnb-hez. Jelenleg idős néni lakik még itt november közepéig, egy hetem volt, hogy tervezzek egy olyan enteriőrt, ami vonzza a turistákat. A lakás koncepciója abból a gondolatmenetből született meg, hogy végiggondoltam, mit várok, amikor pár napra elugrok egy városlátogatásra: helyi érzést, jó ételeket, különleges élményeket. Ezt kínálja a Gourmet in Budapest, étterem ajánló falat az étkezőben, Budapest hangulatot a lakószobában, különleges bútorokat és burkolatokat az élmény érdekében.

Megbízóm holnap fogja látni a látványterveket, amiket itt megosztok, adok majd hírt róla, hogy mi tetszett neki, mit módosítunk majd a végleges kép irányába, amit szeretne. Ezzel együtt örülök olvasóim visszajelzésének is, várom a kommenteket, mi tetszik, mi nem tetszik!

Jöjjenek hát az alaprajz, a látványtervek! Ha meglesz a végső terv, akkor osztom meg azokat, a jelenlegi állapotot bemutató "előtte" fotókkal együtt.

A bejárat az alábbi képen jobbról van, cső előszoba követi, amiből jobbra nyílik a fürdő és utána a konyha, majd a folyosó végén az ajtó mögött van a lakószoba:

0_alaprajz.JPG

Az előszoba képe a konyha felől a bejárati ajtó felé. Jobbra bútorlap burkolatba mozaikozott fekete fehér bisztró és étel képeket, balra az étkező felett térképet és az ajánlott éttermek jelöléseit, fotóit terveztük.

1_eloszoba.bmp

A konyha és étkező beugrójának tervezett képe látható alább két verzióban: egy elegánsabb-letisztultabb fehér, és egy hangulatosabb vágott tégla burkolattal. Kinek melyik tetszik jobban?

2_konyhaetkezo.bmp

4_konyhaetkezob.bmp

A fürdőszoba tervezett képe alább látható. Nekem nagyon tetszik az egész lakáson végigvezetett fehér és világos fa bútorlap elegáns és természetes együtt hatása, a burkolatok itt is ezt követik, de a padlóburkolat szép szimmetrikus formája a szintén fehér alapon fekete mintával még különleges, a bérházhoz illő stílust is csempész ide.

6_furdo2.bmp

A mosdó alatt a lakás stílusához illően gyümölcsös dobozokból szeretnénk pultot, a dobozok szája a fürdő felé nézne és polcokként használhatóak - arra még nem sikerült rájönnöm, hogy a dobozt hogyan lehet beforgatni a szoftverben, ha lehet)

7_furdo1.bmp

A törülközőtartó különleges DIY megoldás, ami képkeretek egymáshoz erősítésével egyszerű kivitelezésű és meglepő hatást kelt.

8_furdo3.bmp

A lakószobába lépve azonnal látható a nagy budapesti látképes pószter tapéta, és a függő foteltől különleges nappali összeállítás, amiben a dohányzó asztal is gyümölcsös ládákból van összeillesztve. A mennyezeti lámpa befőttes üvegekbe szerkesztett izzókból áll. 

9_nappali1.bmp

A szoba képe a másik oldalról, ahol látszik a különleges burkolattal és dobogóval körbeölelt ágy megoldás is, amelyhez aszimetrikus olvasólámpa megoldást terveztünk: egy fali lámpa és egy hosszan lelógó mennyezeti. A másik oldalán az ajtónak a villanyvezetéket tervezzük szögek közt vezetni a falon úgy, hogy a parlament sziluettjét adja ki. Ez a vezeték fut végig a mennyezeten utána a befőttes üveges lámpához.

10_nappali2.bmp

És még egy kép a szobáról egy másik sarokból:

11_nappali3.bmp

Egy kollázsra összeállítottuk a különlegesebb megoldások fotón máshol látható megoldásait, hogy jobban lehessen vizualizálni:

kollazs.png

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

 

Szólj hozzá

DIY Lakberendezési tippek