2015. nov 20.

A Magnet Budapesten újraértelmezte a bankfiók fogalmát

írta: Szigeti Zoltán
A Magnet Budapesten újraértelmezte a bankfiók fogalmát

Forma, design és szerepbontó új bankfiókot nyitott egy hete a Magnet Bank a belvárosban. A Magnet Bank mindig is közel állt hozzám, mert amikor el kezdtem a blogomat írni, ITT elérhető első bejegyzésemet is egy Andrássy úti kávézóban írtam, amely mint kiderült a Magnet székházának aljában az első közösségi tér próbálkozásuk volt. Ügyes próbálkozás, amit bizonyít, hogy a sok kávézó közt ez volt a legszimpatikusabb, hogy beüljek. Az ott kialakított mentalitást fejlesztették tovább és alakították ki a Balassi Bálint utcában.

Ahhoz hogy megértsük, hogy miért döntött ilyen meglepő bankfiók kialakítása mellett a Magnet, érdemes kicsit megismerni a bankot, és hogy mit képvisel. Nem reklám a célom, nem is fizetnek érte, csak megosztom velük kapcsolatos tapasztalatomat.

A Magnet Magyar Közösségi Bank mindig is külön úton járt a bankpiacon, és nagyon szimpatikus társadalmi szerepvállalást állított stratégiája középpontjába, erre alapozta marketingjét is. 

"Eredetileg 1995-ben HBW Express Takarékszövetkezet néven alapították. 2008-ban jelentős tőkeemelés révén bankká alakult. Ekkor szerzett 30%-os kisebbségi részesedést a közösségi banki működés európai úttörője, a spanyol Banca Cívica. 2010. április 30-tól MagNet Magyar Közösségi Bank néven működik. 2013. március 1-jétől 100%-ban magyar tulajdonú bankká vált."

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/MagNet_Bank

A honlapjukra látogatva sem egy hagyományos bank képét mutatja sem a design, sem a tartalom. Honlapjukon felajánlják, hogy a banki nyereségből adományozzon az ügyfél, közösségi betét és hitel programjuk van, a Magnet bankkártyás vásárlásokkal az ügyfél által választott civil szervezet támogatható, és becsületkasszás számlavezetés is választható, amiben a lakossági ügyfél eldöntheti, hogy milyen összeggel járul hozzá a számlavezetés költségeihez.

Ezt a szemléletet folytatva alapították meg új bankfiókjukat a Balassi Bálint utcában, amely Nikoletti Petra lakberendező nagyon ötletes tervei szerint készült el. Igazi lakberendezési álommunka. Nem csak az eredménye, de a koncepciója is, ugyanis a bankfiók kötött szigorát közösségi térré akarták átalakítani, ahol jól érzik magukat az emberek. Mi is lehetne jobb környezet erre, mint egy kellemes természetes anyagokkal berendezett kávézó?

Szép tervezés és kivitelezés valósította meg a koncepciót. A bankfiók eleganciáját a visszafogott skandináv stílus fehér hangsúlyos színvilága adja. Ezt teszi számomra vonzó közösségi térré a természetes anyagok használata, a zöld növény falak az akták dobozfalai között, a különleges egymásba fonódó törzsű fácskák, és az asztalok szép fa színe és mintázata. Jópofa ötlet, amit érdemes kiemelni, ahogyan az elegáns fehér és a természetes anyag találkozik a fehér zoknikkal festett asztallábakon!

wp_20151117_13_58_13_pro.jpg

Az üzlet kirakatában kellemes kuckós asztalsarkokat alakítottak ki. Szép rusztikus az asztallap, és érdemes megfigyelni a különleges asztalláb tárcsát is!

wp_20151117_13_58_29_pro.jpg

A kávé fair trade származású, ügyes marketinges húzás a szlogen: fair trade, fair bank.

wp_20151117_14_04_28_pro.jpg

A banki tanácsadók a márvány bárpult végén lévő két zöld bárszéknél várják a bank szolgáltatásai irányt érdeklődőket. Nincs már nagy távolságtartó íróasztal, aminek a túl oldaláról fogadják szigorú szemekkel az ügyfelet. Lehet így is. Jópofa ötlet szintén a bárpulttal szemben a váró színházi széksora.

wp_20151117_14_09_51_pro.jpg

Amíg apu-anyu bankol, a gyerekek a játszósarokban köthetik le magukat:

wp_20151117_13_57_47_pro.jpg

Távozáskor a kijárat mellett fogad még egy pozitív üzenet a társadalom központú kezdeményezéseik sorából:

wp_20151117_14_11_00_pro.jpg

Itt jártunk. Aki a kettes villamoson a Parlament felé utazott, és az alábbi szokatlan kirakatra figyelt fel, most már tudja, mit történik a közösségi bank és kávézóban.

wp_20151117_13_56_17_pro.jpg

 

A Magnet eddig is más úton járt, és új bankfiókjával is ezt hangsúlyozza. Szimpatikus, társadalom központú működés, amely érdemes a figyelmünkre és támogatásunkra a piaci részvényár központú bankokhoz képest. Nikoletti Petra munkája pedig figyelemre méltóan valósította meg az elképzelést! Ahogy blogom címe is mondja: mert (a mentalitásuk és üzenetük) boldoggá tesz.

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

 

 

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek