2015. dec 04.

Ma a szín számít, nem a minta

írta: Szigeti Zoltán
Ma a szín számít, nem a minta

A divatról tudjuk, hogy legtöbbször csak ismétli magát, kedvenc színek és minták jönnek, és mennek. Manapság azonban ezen felül szokatlan dolog tapasztalható, egy régebben általános érvényű szabály megkérdőjelezése folyik. A mintáknak nem kell már egymással összhangban lennie, csak a szín számít. Sokan hordanak ma már kockás nyakkendőt csíkos inggel, pöttyös zoknik sejlenek ki a nadrágszár alól teljesen más mintájú ruhákkal. Ugyanez látszik a lakberendezésben is.

A japán stílusú befektetés garzon projektem (leírása ITT) megbízójának otthonában jártam ,ahol szintén a fekete, a fehér és a fa színek dominálnak. Izgalmas is volt látni, hogy ugyanazokkal a színekel mennyire mást lehet kihozni vintage jellegű modern stílusban. Nagyon tetszik a kanapéja , ahol szintén ezekkel a színekkel játszott, csak néhány jól megválasztott textil és párna kellett hozzá. Nem is drága megoldás, mert ráadásul a takaró egy régi, divatjamúlt vendégágyat takar! Okos és olcsón megvalósított szép megoldás, ismét egy példa, hogy a szép lakótér nem pénz, hanem ízlés és igényesség kérdése.

wp_20151201_07_54_16_pro.jpg

Szinte bármilyen színű és stílusú kiegészítő megfér a fekete fehér színvilág mellett, hogy a lakó személyiségével megtöltve otthonossá váljon a lakótér.

wp_20151201_07_51_24_pro.jpg

 A fekete-fehér-fa színkombinációnak elegáns hatása van, ráadásul a növények zöldje feltűnően kellemes hatást kelt benne.

wp_20151201_07_49_35_pro.jpg

 Külön kedvencem a lakórében elhelyezett, növények locsolását kiszolgáló fali csaptelep a terasz ajtó mellett, ami nem csak dísz, működik is!

wp_20151203_11_21_36_pro.jpg

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

 

 

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek