2015. dec 17.

A legjobb karácsonyi piac: WAMP, Millenáris

írta: Szigeti Zoltán
A legjobb karácsonyi piac: WAMP, Millenáris

Hétvégi különleges programot ajánlok vasárnapra. Múlt vasárnap meglátogattuk a WAMP-ot, jelentem, újra adta azt az élményt, amit régen, sok új művész design termékével lepett meg! Büszkeséggel töltött el, hogy ilyen különleges termékeket találnak ki és valósítanak meg a magyar művészek! 

Számtalanszor jártunk már a WAMP-on, emiatt előbb utóbb már minden árus ismerős volt, és hiányoltuk a meglepetés elmaradt élményét. Ez tört meg múlt hétvégén, ezért ajánlom még vasárnap a kilátogatást mindenkinek, aki a tömegtermékek helyett izgalmas újdonságokat szeretne vásárolni karácsonyra, vagy pusztán csak meglepődni olyan árukon, amilyeneket még nem látott!

A WAMP-ot, azaz a vasárnapi művész piacot év közben havonta egyszer vasárnap rendezik meg változó helyszíneken, Advent idején sűrítik a rendszerességét, és minden vasárnap látogatható, idén ismét a Millenáris B csarnokában 10-től este 6ig (honlapja elérhető ITT). A hely különlegessége az, hogy a piac árusai mind magyar művészek és designerek termékeit árulják, sok helyütt maga a művész az, aki a pultja mögül mosolyogva mesél akár az elkészítés eljárásáról is beavatva mesterségébe a vásárlót. És hogy mit talál, aki kilátogat?

A bejáratnál Róth Anikó grafikus művész pultjának látványa állított meg először. Őt már ismertük régről, különleges világú grafikái képeslapokon és határidő naplók borítóján korábban már meggyőztek minket a vásárlásra. Többek közt az ITT elérhető általam berendezett airbnb-s lakások falára is kerültek ki képeslapjai a turisták látnivaló ajánló térképe mellé. Ami újdonság volt, hogy újabb termékei jelentek meg, táskák és pénztárcák is kaphatóak már a különleges grafikáival. Anikó honlapja elérhető ITT, termékei a Palomában kaphatóak a Kossuth Lajos utca 14-16 alatt.

wp_20151213_16_32_14_pro.jpg

wp_20151213_17_41_15_pro.jpg

A következő pult Tramontini Dóra különleges noteszeivel volt tele. Mi a különleges egy noteszben? Szerintem a kivitelezés, az ötletes burkolat, ami a fotón is látszik. Ha kicsit férfiasabb design lenne, vettem volna magamnak, mert tetszik a nagy gonddal kivitelezett igényesség, ami sugárzik róluk. Azt is megtudtuk, hogy a borítóban a belső füzet cserélhető, ezért ha betelik, akár újra használható is. Honlapja elérhető ITT

wp_20151213_16_39_55_pro.jpg

Aki gyereknek keres ajándékot, vagy továbbra is annyira gyereknek érzi magát, hogy magának venne babát, képet vagy plüsst, az Manka (honlapja elérhető ITT) mosolyogtatóan kedves textilekből varrott babái és grafikái, a Lencsi Művek (honlapja elérhető ITT) és az Issi Design (honlapja elérhető ITT) jófej karakterű állatai között találhat olyan egyedi ajándékot, amely nem csak az ajándékozó egyéniségét, de a törődést is tükrözi, hogy nem egy pláza tömegtermékét adja.

wp_20151213_16_42_45_pro.jpg

wp_20151213_16_44_06_pro.jpg

wp_20151213_17_04_40_pro.jpg

wp_20151213_17_21_17_pro.jpg

Komoly meglepetések is értek minket, ahogy írtam korábban. Ilyen volt Franta Ági pultja, akinek lámpáit ismertük már, de különleges rajzos kapcsolóit még nem. Gyerekes énünket meg is hódította, és lányunk készülő szobájába vettünk is mosómacis csillárkapcsolót! Holnapja elérhető ITT.

wp_20151213_16_56_58_pro.jpg

Hasonló különlegesség a dekopázs technikával egyedivé tett bicikli csengőket áruló Bringo Csengő Manufaktúra pultja. A blogom címe, hogy mert boldoggá tesz, ezért írok ezekről a csengőkről és kapcsolókról: akinek van biciklije, többnyire van csengője, akinek van lakása, többnyire van villanykapcsolója, tehát semmi más nem indokolja ezeknek a termékeknek a vásárlását, mint hogy olyan jól néznek ki, olyan hangulatot adnak, hogy megvesszük azokat, mert boldoggá tesznek. Köszönjük, hogy szebbé és különlegesebbé teszitek a napjainkat! Honlapjuk elérhető ITT.

wp_20151213_16_51_16_pro.jpg

Aki ékszert keres, az a Nise Design pultjánál talál különleges fülbevalókat és medálokat. Győri Eszter és Varga Gyöngyi különleges lombfűrésszel faragott fadarabokat egészített ki türkízkék műgyantával, az eredmény önmagáért beszél a fotókon - olyan újszerű ékszerek, amelyek egyszerre exkluzív és mintájukból adódóan természetes hatást keltenek, és korlátozott darabszámukból adódóan nem jönnek szembe az utcán. Honlapjuk elérhető ITT.

wp_20151213_16_47_29_pro.jpg

Szintén különleges elsősorban selyemből készített ékszereket ajánl a Soie ékszerkészítő műhely, amely újabb példája annak, hogy a kézműves termék megfelelő kivitelezés mellett ritka és exkluzív termék. Honlapja elérhető ITT.

kepkivagas.JPG

Ha vattapamacs tartót keresne valaki régóta, erre is találtunk nem csak ötletes, de kifejezetten szellemes megoldást, ami az alábbi kép jobb alsó részén látható. Honlapjuk elérhető ITT.

wp_20151213_16_54_14_pro.jpg

A beton egyre divatosabb anyag, a Moha Works ezt a hullámot vezetve órák, tollak és lámpák szerkezetében használja kreatív módon ezt az anyagot. Szép, letisztult termékek, amelyek újszerű hatást kelthetnek a lakásbelsőben. Honlapjuk elérhető ITT.

wp_20151213_17_09_53_pro.jpg

Megyeri Annamária grafikus táskáit és pénztárcáit szintén ismertük már korábbi vásárokról, de olyan szépek és igényes kivitelezésűek, hogy mindenképp említésre méltóak a Wamp kínálatából. Termékeit letisztult, rabul ejtően ártatlan és meseszerű jelenetek grafikái díszítik. Feleségemnek tuti tipp egy jövőbeli ünnepére, tett rá elég megjegyzést. Holnapja elérhető ITT.

wp_20151213_17_16_07_pro.jpg

wp_20151213_17_15_54_pro.jpg

Fehér Beatrix specialitása a különleges fotók mintaként használata. Ruhadarabjai nem csak ettől egyediek, hanem szokatlan szabásuk is különleges karaktert kölcsönöz nekik. Az alábbi két kabát szerintem sok vezető világmárka kínálatának büszkesége is lehetne! Honlapja elérhető ITT.

wp_20151213_17_20_02_pro.jpg

A végére egy bájos terméket hagytam, pont a mi körsétánkkor is Gábor és Dóráé volt az utolsó pult, ők tették fel a Wamp-os sétánk tortájának tetejére a habot a koktélcseresznyével. A termékük a mesepaplan, ami a mai rohanó és képernyő központú világban egy nagyon kedves és értékes üzenetű termék, amit majd szeretnék venni, ha ilyen idős lesz a gyerekem. Ahogy a honlapjukon is írják, a "Bedtime Mesepaplan egy gyermekágynemű szett, amelynek segítségével közösen találhatsz ki esti meséket a gyermekeddel", a paplan felületén játszhatod azt el az ötletadó mesevilág grafikáin a paplanhoz tartozó bábokkal. Ráadásul adnak a paplanhoz fantázia indító mesekártyákat is, hogy a szülőnek is móka legyen ez az élmény, ne kelljen este fáradtan a fejét törni a mese kezdetén! Értékes motiváció, hogy TV, notebook, mobil, tablet helyett együtt töltsük az időt! Honlapjuk elérhető ITT.

wp_20151213_17_32_00_pro.jpg

 

Karácsonyra multik helyett költsük a pénzünket inkább álmaikat megvalósító alkotó művészeknél!

Kellemes kikapcsolódást és bámészkodást kívánok vasárnap!

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

 

 

Szólj hozzá

Érdekességek-mosolyok