2015. dec 30.

A design nem méregdrága - stílus a szobádnak százezer forintból

írta: Szigeti Zoltán
A design nem méregdrága - stílus a szobádnak százezer forintból

Olyan példát szeretnék megosztani, amely bizonyítja, hogy a kitűnő stílus nem csak pénz kérdése. Lehet az átlagember számára elérhető áron is olyan lakáskörnyezetet teremteni, amit nem csak szeret és magáénak érez a tulajdonosa, de büszke lehet rá, és harmóniájával újra meg újra meglepi és feltölti.

Pár hete kért meg az a fotós barátom, Mile Melinda, aki a japán stílusú garzon fotóit  is készítette (megtekinthetőek ITT), hogy ugorjak át az új lakásába, és adjak neki tanácsot, hogyan dobja fel új lakását, amibe akkor készült beköltözni. Lévén olyan albérlet lakásról van szó, amiben pár évet tervez eltölteni legfeljebb, ezért nem is szánt sok pénzt rá, de azt szeretné ettől még kellemes hangulatban tölteni.

A feladat tehát adott volt: az alapbútorok, mint szekrények és ágy adottak, 100ezer forinton belül kellemes hálószoba hangulatot akartunk teremteni, amiben dolgozósarok is elfér, és egy kis kanapés pihenősarok is. Az ilyen feladat mindig a kreativitás kihívása, mert az ötletek többsége túllóg a büdzsén, márpedig néhány képtől még nem lesz stílusos a szoba. Ezzel együtt a közös ötletelés szép eredmény felé vezet, amire azt gondolom, hogy büszkék lehetünk. Erről osztok meg képeket félúton a végeredmény felé, mert már látványos eredmény körvonalazódik!

Tervezett költségvetés:

  • 10 ezer Ft dolgozóasztal a sarokban (munkával együtt, amit én szerveztem)
  • 15 ezer Ft kék ágyvég festve (munkával együtt, amit én szerveztem)
  • 15 ezer Ft kék ajtótakaró polcos elem (munkával együtt, amit én szerveztem)
  • 15 ezer ágytakaró, párnák, lámpabúra
  • 15 ezer díszfüggöny
  • 5ezer inspirációs tapéta (rendelhető sok falmatricás webshop kínálatából)
  • 25 ezer Ft a helyszíni látogatásom és tanácsadásom díja

2.png

A szoba eredeti színvilága teljesen fehér és szürke, ami színt és életet kívánt. Barátom aktuális színkedvence a fotókon is látható kék, ami kellemesen élettel töltötte meg a lakást!

1.png

Az ágy a szoba közepére került, így egyik oldalán az ablak mellett dolgozó sarkot alakítottunk ki, másik oldalán lesz egy puffos-kanapés leülős-kuckózós pihenő sarok. Eredetileg ez a két funkció a szoba egyik felében volt együtt, ezt javasoltam elválasztani, mert szerintem nem szerencsés a két hangulat érzelem világát keverni. Ha ugyanott pihenünk, ahol dolgozunk, az óhatatlanul visszatereli gondolatainkat a munkára, és megakadályoz a kikapcsolódásban.

A fotókon még nem látható a pihenő sarok fölé vásárolt nagy falmatrica, ami a szép betű kanyarulatok esztétikai látványán túl inspiráló gondolatokkal és szavakkal fog a szellemi és motivációs feltöltődésben segíteni. A szobába az ablakhoz az ágyvéghez és ajtótakaró elemhez hasonló kék színű függönyt terveztük varratni, hogy tovább vigye ebbe az irányba is a fehér-kék ritmusát. A függönyből elég két kisebb darab, hiszen ennek funkcionális célja nem lesz, csak puha és otthonos hatású keretbe foglalja majd az ablakot, ami redőnnyel sötétíthető.

A költségvetésből két dolog maradt ki, amivel még kiegészül majd a szoba: egy kölcsön kapott kanapé vázra matracot kell majd kárpitozni, ami az eltakart ajtó mellett lesz majd, illetve mivel a megbízóm fotós, ezért az ágy fölé az ő képeiből választunk majd ide egy szép vászonképet vagy kollázst, ami nem csak díszíti a szobát, de tükrözi is személyiségét, és folyamatos visszaigazolást adhat arról, hogy miért lehet büszke a munkájára. Ezt mindenkinek javaslom, hogy ilyennel vegye körbe magát a lakásában, mert ezek a dekorációk töltenek fel igazán!

Tervezek majd a kész szobáról is fotókat közzétenni. Ezzel együtt már érdemes bemutatni, hogy 60ezer forint elköltése után is mekkora különbséget értünk el.

Aki szívesen kéri tapasztalatom és kreativitásom e téren, kérem, hogy keressen a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeim egyikén. Áraimról információ a szolgáltatások, árak menüpont alatt található.

A design nem méregdrága!

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

 

 

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek