2016. feb 12.

A sikeres ingatlan értékesítés 3 pontja

írta: Szigeti Zoltán
A sikeres ingatlan értékesítés 3 pontja

Nagyon hasznos cikket olvastam, amely megszívlelendő mindenkinek, aki maga tervez belevágni ingatlanos segítsége nélkül a lakása értéksítésébe. A cikk ITT érhető el, amely pontokba szedve kiemeli, hogy mire kell odafigyelni, mit kell tenni a sikeres eladás érdekében, ezt összegzem alább:

1. Hirdetés tartalmának és helyének alapos megtervezése: ez időigényes, de megtérülő feladat.  

  • Lényegretörő, és tömör szövegre van szükség, ami minden fontos információt tartalmaz annak a célcsoportnak, aki valószínűleg a lakás vásárlója lehet: a környék lehetőségei és közlekedése, épület állapota, lakóközössége, az ingatlan különlegességei és felújításai, miért szereti a hirdető, miért kénytelen eladni.
  • A hirdetéshez a lakás rendbe rakott állapotáról készült éles és világos fotókat töltsünk fel, amelyek minél nagyobb tereket fognak be.
  • Méretarányos és méretezett alaprajz feltöltése mindenképpen célszerű.
  • Érdemes a nagy ingatlanhirdető portálokra feltölteni a hirdetést (ingatlan.com, otthonterkep.hu), és ott a paramétereket is végigjelölni, amelyek jellemzik a lakást, mert ennek hiányában sok szűrt keresés listájából indokolatlanul kimaradhat a hirdetés.
  • Olyan kapcsolattartó elérhetőségét célszerű megadni teljes névvel, aki ráér fogadni a hívásokat.

2. Személyes körbevezetés: a személyes körbevezetés olyan, mint a horgászatban, amikor látszik már az úszó rángása a haltól. Még messze vagyunk az eladástól, de óvatosan bizakodva megfelelően kell tevékenykednünk. A lakás bemutatásakor célszerű ugyanolyan rendben bemutatni azt, mint ahogy a fotókon bemutattuk. A jó értékesítő többet kérdez, mint kéretlenül beszél, hogy információt szerezzen a vevő igényeiről, hogy azokra válaszolva tudja később ajánlatát tálalni. A kérdésekre őszintén és tömören válaszol, hiszen a lakás hátrányainak későbbi kiderülése esetén sem feltétleül ússza meg a következményeit az eladó.

3. Tárgyalás-szerződés: Az adásvételi szerződésbe célszerű minden részletet, határidőt, az árba belefoglalt bútort vagy éppen hogy kiürítést belefoglalni, ami szóban a megállapodással kapcsolatban elhangzott. Az energia tanúsítvány beszerzése általában az eladó feladata és költsége, míg az ügyvédi és az illeték költség a vevőt terheli. A birtokba adáskor célszerű jegyzőkönyvet készíteni a mérőórák állásáról, amit mindkét fél aláírásával elfogad.

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

Szólj hozzá

Ingatlan befektetés