2016. nov 30.

Nekünk kell annak a változásnak lenni, amit a világban szeretnénk látni

írta: Szigeti Zoltán
Nekünk kell annak a változásnak lenni, amit a világban szeretnénk látni

Ahogyan a főoldalunkon is írjuk, hiszünk Ghandi eszméjében, hogy “nekünk kell annak a változásnak lenni, amit a világban szeretnénk látni”. Ezért adományozzuk jótékony célra nyereségünk 10%-át minden évben. Ügyfeleinket minden év zártával köszönő hírlevélben értesítjük, hogy munkánk megrendelése által hol segítik szebb élethez a rászorulókat.

503_2016_11_24_12_36_53_161117_fb_post_940x630_dupln_meleget_karcsonyra.jpg

Idén két kezdeményezéshez is hozzájárultunk az idei nyereségünk 10%-ával.

 

Nagyrészt a Menhely Alapítványon keresztül segítettünk Annának, Tamásnak és gyermekeiknek, hogy ezt a karácsonyt meleg és biztonságos lakásban tölthessék. Mindkettőjüknek van jövedelme, Tamás közszolgálatban dolgozik, két gyermeküket nagy szeretetben nevelik: ők óvodába (4 éves) és iskolába járnak (9 éves). Sok albérletben töltött év után 2015-ben elvesztették addigi lakhatásukat, ám a Menhely Alapítvány segítségével sikerült továbblépniük és elkerülniük a hajléktalanságot: a szociális munkások közreműködésével önkormányzati bérlakást nyertek. Jövedelmük szerényen, éppen hogy elegendő a mindennapokhoz. A hideg közeledtével azonban nagy szükségük van két takarékos, korszerű fűtőberendezésre, és a korábban megrongálódott, így huzatos bejárati ajtó cseréjére is. E két beruházást a beköltözés óta tervezi a család, ám a magas bérleti díj mellett alig tudják a megélhetésük költségeit is fedezni. Fontos számukra, hogy hónapról hónapra egy kevés összeget félretegyenek – az áramot így tudták visszaköttetni a lakásba, de mindennél jobban vágynak már a saját otthonuk igazi melegére. Tamás így mondta: nagyon jó lenne a sok csalódás és rengeteg erőfeszítés után egy igazi Karácsony a családdal”. Ugyanakkor ez a segítség a a lakás bérleti díját is jelenti Annáéknak, mert a beruházás költségeit beszámítják lakbérükbe, azaz lelakhatják.

A Tygertrend profitjának 8,5%-át a családnak szükséges energiatakarékos fűtőtestekre ajánlottuk fel.

 

capture_7.JPG

 

A Tygertrend jövedelmének 1,5%-át a tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthonának ajánlottuk fel, ahol kétszáz felnőtt, enyhén értelmi fogyatékos lakó segíteni szeretne halmozottan sérült lakótársain, akiknek nagyon rossz állapotban vannak a székeik, bútoraik. A bentlakók azt találták ki, hogy raklapokból készítenek modern és kényelmes, kül- és beltéri fotelokat és székeket a rászorulóknak. A dolgozók és bejáró önkénteseink csatlakoztak az ötlethez és felajánlották munkájukat. Így csak raklapokra és festékre van szükségük, hogy az intézetben lakó, mintegy 60 súlyos értelmi fogyatékos számára kényelmesebbé, személyesebbé és élhetőbbé tegyük a hétköznapokat. A raklapokat a csapat lefesti, párnákat varrnak rá és már készen is van az új és kényelmes bútoruk. A Tygertrend is hozzájárult a kezdeményezéshez egy raklap fotel alapanyagának árával.

capture_2_1.JPG

Támogatásunkat az adjukossze.hu honlapon keresztül ajánlottuk fel a pályázó alapítványoknak. Javaslom az oldal látogatását annak, aki jótékony célra szeretne felajánlani pénzt, mert az üzemeltető NIOK alapítvány (bővebben ITT) szűri a pályázó szervezeteket annak érdekében, hogy a felajánlott pénz a szándék szerint megfelelő kezekbe továbbításra kerüljön. Fontos számukra az átláthatóság, az adomány útját figyelemmel lehet kísérni a kezdeményezés oldalán, és azzal a szervezettel is fel lehet venni direktben a kapcsolatot, amelynek felajánlottuk az adományt az oldalon keresztül.

Köszönjük megbízóinknak idei megrendeléseiket, amelyeknek köszönhetően egy család meleg otthonban fogja tudni tölteni a karácsonyt, egy súlyosan értelmi fogyatékos rászoruló pedig kényelmes fotelben a napjait!


Szigeti Zoltán és Horváth Rita

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Érdekességek-mosolyok