2016. dec 04.

A tetőablak árnyékolás gyerekszobai design elem

írta: Szigeti Zoltán
A tetőablak árnyékolás gyerekszobai design elem

Szeretem a tetőtéri lakások hangulatát, mert kifejezetten világos életterek, amelyek a napsütéses égre tekintenek, vidámsággal töltik fel a hozzám hasonlóan napelemes embereket. Amire érdemes odafigyelni ilyen lakás választásakor, az a hőszigetelés minősége, illetve hogy a tető szöge hagyjon kellő életteret. Ha ez a két jellemző rendben van, akkor régen már csak alvás szempontból volt a hátrányuk, amíg a fényzáró rolókat ki nem találták a tetőtéri ablakokra. A külső redőnyhöz hasonlóan szabályozható belső rolók is állíthatóan húzhatók le a vezetősínben annak érdekben, hogy bejövő fénymennyiséget szabályozhassuk. Teljesen lehúzva pedig ma már a bejövő fényt teljesen képesek leárnyékolni, és mint megtudtuk, még mást is tudnak! 

b.PNG

Amire rátaláltunk most, az a tetőtéri ablak árnyékolás egy új dimenziója: a velux kínálatában (elérhető ITT) olyan tetőtéri gyerekszobába tervezett kollekciókat ajánlanak, amelyek Disney hősöket, vagy Star Wars jeleneteket ábrázolnak! Tetszik, hogy a velux a megszokott úton túllátva nyitogatja a látókörünket, és meglepetést okozva kreatívan újraértelmezte a szerepét ezeknek a funkcionális, korábban semleges felületeknek! Ahogyan a honlapjukról letöltött képeken is látható, ma már a gyerekek kedvenc rajzfilm figuráival lehet megszemélyesíteni estére az ablakokat. Mici mackóval és malackával együtt nézheti a gyerek a csillagokat, a repülők animációs film rajongói a repülő hősöket az ablakra tekintve, de több fajta hercegnős verzió is került a mindenkit megcélozni vágyó gyártó kínálatába. Jó hír a csillagok háborúja rajongó szülőknek: amennyiben kiolthatatlan vágyat éreznek, hogy a film iránti fanatikus rajongásukat örökül adják csemetéjüknek, nekik külön star wars-os sorozat készült!

Érdekes praktikus információ, hogy a Velux egy okos felszerelési, úgynevezett Pick&Click!TM rendszert vezetett be, amely gyors és könnyű felszerelést tesz lehetővé a velux ablakokon előszerelt rolótartókra, azaz akinek ilyen tetőablaka van, annak egyszerű a fantázia felszerelése.

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek