2016. dec 14.

Menő asztali PC a nappaliban: HP Wave

írta: Szigeti Zoltán
Menő asztali PC a nappaliban: HP Wave

A HP-nak sok designos terméke jelent meg újabban, itt azt az izgalmas új asztali számítógépet és kocepciót mutatom be, amelynek lakberendezési oldala is figyelemre méltó. Az asztali PC-ről a többségnek engem is beleértve egy nagy, a ventillátortól zajos doboz jut eszébe, amit el kell dugni valamelyik szekrénybe, hogy ne rontsa az esztétikai összképet. Mi van akkor, ha úgy néz ki, mint egy designos hangfal, sőt jó hangzása is van?

hp_pavilionwave_q4_fy16_gallery_zoom1.jpg

A HP ezt a kérdést tette fel magának, és menő módon válaszolta meg a Bang & Olufsennel közösen fejlesztett HP Wave nevű termékével. Ahogyan a fenti képen is látható, a nappali polcán is jól mutat, a hozzá nem értőnek  fel sem tűnik, hogy egy számítógépről van szó. Egy ilyen géphez köthetünk egy nagy monitort is TV helyett, és máris kész az otthoni média központ, amelyen ráadásul netezni is szabadon tudunk vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel. Ráadásul még hangrendszerbe sem kell beruházni mellette, mert a Bang&Olufsen által fejlesztett hangfal van benne!

Hogy lehetséges ez, hogy néz ki belülről? - kérdezhetik a hozzám hasonlóan műszaki kütyü szerető emberek. Az alábbi kép pár jól mutatja be, hogy épül fel:

untitled_1.png

 

Ez a koncepció még jobban is tetszik, mint az úgynevezett all in one PC-k (például az ITT bemutatottak), mert ott a monitor része volt a PC, és az még mindig egy asztalra kitalált megoldás volt. Természetesen ez is jól néz ki asztali megoldásként is, ahogyan az alábbi képeken látszik.

hp_pavilionwave_q4_fy16_gallery_zoom3.jpg

 

A HP Wave mégis több, mert olyan számítógép a nappaliban, ami nem ad dolgozó hatást a közösségi térnek. A gépet információim szerint kétszáz ezer forint körüli áron kínálják majd jövő év elejétől a boltok.

 hp_pavilionwave_q4_fy16_gallery_zoom4.jpg

 

A képek forrása: ITT

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek