2016. dec 16.

Fánkozó, ahova nem a fánkokért léptünk be először

írta: Horváth Rita Nikolett
Fánkozó, ahova nem a fánkokért léptünk be először

Egyik este az Arany János utcában sétáltunk, amikor egy vidám, színesen kivilágított fánkozóra lettünk figyelmesek. Belépve láttuk, hogy a fánkozó neve Mr. Funk, akinek van egy párja is: Mrs Bagel. Aki nem csak édes fánkra vágyik, hanem előtte egy kis sósat is ropogtatna, van lehetősége bagel szendviccset is venni.

Utánaolvasva a helynek tudtam meg, hogy ez Vajna Tímea street food étterme, aminek hirhedt nyitása politikai felhangú ismertséget kapott. Ettől a megközelítéstől az eddigi hozzáállásunkat követve távol szeretnénk maradni, hanem lakberendező szemmel szeretném a helyet bemutatni Nektek, mert szerintem igazán izgalmas, fantáziadús és a mai trendeket követő megoldásokat használt  a tervezője.

Engem magával ragadott a hely divatosan színes halszálka padlója, amit indusztriális hangulatot teremtve keretez felülről a boltíves mennyezeten feltárt bontott tégla felület. Jópofa ötlet a HELLO DONUT feliratú lámpa, ami a mennyezetről lóg le. Remek megoldásnak tartom, hogy üveg fallal leválasztott látványpékséget alakítottak ki, ahova beleshetünk a kulisszák mögé, látni, hogyan készülnek a színes fánkok és bagel szendvicsek. Igazán fiatalos, vidám enteriőrt sikerült kialakítani a tervezőnek.

 

 

Horváth Rita

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek Érdekességek-mosolyok