2017. ápr 22.

Csak a merészséged szab határt a vidám színeknek!

írta: Szigeti Zoltán
Csak a merészséged szab határt a vidám színeknek!

Bohém érintés a mai letisztult stílusokon, ennek nyomán bontakozik ki az új menő lakás képe.

Egymással küzdő érzésekkel csodálkozom rá mostanában arra a trendre, amit minél hamarabb szeretnék egy erre nyitott megbízó lakásába tervezni. Tetszett a közelmúltban, hogy a minimál és skandináv stílus divatjának jegyében kiegyensúlyozott, nyugodt enteriőröket teremtettünk. Ezt a nyugodt vizet kavarják fel az utóbbi időben egyre merészebben a színek, és hiába oda a nyugalom, olyan vidám izgalmat teremtenek, hogy nem bánom, sőt, alig várom!

minden_4.jpg

Nem meglepő, hogy a divat időről időre ismétli önmagát, de most gyorsan visszatért! Alig tíz éve volt, hogy a lakberendezésre fogékonyak narancssárgára, krémsárgára, zöldre festették a falaikat a fehér helyett. Azóta újra visszatért a fehér fal divatja, és egy évtized elég volt, hogy újra kiéhezzünk a színek vidámságára, Miben különbözik a mostani színes trend? Jellemzően nem teljes szobákat fest egy színre, hanem ízléssel összeváltogatott színek összhangjával hoz életet az enteriőrökbe. Különösen kedvelt a kék és a sárga különböző árnyalataival játszani:

 Ahol mégis csak egy szín jelenik meg, ott az elegancia a cél:

Aki már kokettál ezzel az új világgal, de még nem elég bátor, vagy nem akarja a lakást újra átadni a pornak és a munkásoknak, az első lépésként csak a kiegészítőkkel is vidám hangulatot teremthet:

a2adbfeb2f5c56019c64bc3ffdca23c2.jpg

És hogy milyen színek a divatosak a színek forradalmánál?? Egyértelmű favorit a már korábbi képeken is látott élénk sárga.

A sárga mellett a zöld különböző árnyalatai is különleges hatást keltenek akár elegáns, akár eklektikus, akár skandináv stílusokban, bútoron, falon, szőnyegen, bárhol.

Kék, sárga, zöld példákat mutattam, de nem áll meg itt a szín forradalom: visszatért a piros is, és annak keverékei a lila, a rózsaszín és a narancs is.

Klassz a színek vidám játéka, a skandináv, minimál, antik, stb kiegészíthetőek és merésszé tehetőek egy-két összeillő markáns színnel. És ha mind ezek a színeket együtt használjuk, az vajon jól néz ki vagy túlságosan bóhoc hatást eredményez? Mindenkinek az egyéni ízlésére bízom, komment visszajelzéseknek örülök, ugyanis összeválogattam néhány képet, ami engem meggyőzött, hogy együtt is tudnak ízlésesen és nagyon vagányan harsogni úgy, hogy az összkép ízléses és menő.

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek