2016. feb 19.

A lakberendezés megnyugtat 2016-ban - a legújabb trendek

írta: Szigeti Zoltán
A lakberendezés megnyugtat 2016-ban - a legújabb trendek

A hazai kultúra, művészet és design témáival foglalkozó PS magazin érdekes lakberendezési trend összefoglalót ollózott össze az új év apropóján, amely IDE kattintva érhető el. A 2016-os év lakberendezésének alapgondolata és célja, hogy megnyugtató otthoni menedéket nyújtson a mai információval telezsúfolt, pörgős világból hazatérőknek.

Ezt a megnyugvást letisztult, egyszerű, pasztell színvilágú és természetes anyagokkal burkolt környezet tudja biztosítani. A két új divatszín várhatóan a babaszobához nyúl vissza: pasztell rózsaszín és babakék. Ezek a színek szépen beilleszkednek a mostanában nagyon divatos skandináv stílus semleges fehér-fekete-szürke-fa színei közé. A skandináv divatban ez a színvilág ugyanis továbbra is hódít, elég csak az ikea katalógusában megnézni a konyhabútorokat, amelyek majdnem kizárólag csak ezek kombinációival játszanak. Ennek a hangulatnak a jegyében terveztem legújabb újlipótvárosi manzárd projektem nappalijának látványtervét is, ami az alábbi képen látható.

nappali_1c.jpg

A cikk írója szerint is fontos, amit munkáimban én is mindig kiemelek: a kontrasztok teszik izgalmassá az enteriőröket. Erre példa a fenti látványterven látható nyers kőburkolat, ami a szép nőies ívű kanapét keretezi.

Kedvelt anyagok a műszörme, a bársony és a bőr: minden, ami tapintható és izgalmas, aminek természetes hatású textúrája van. A természetes anyagok, illetve a környezetvédő megoldások a lakberendezésben is folyamatosan egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. A kemény beton felületű, neon fényes és zajos városi környezet után a természetes anyagok hatása tudja lecsendesíteni a lelket.

A fürdőszobákban az ezüstös csillogás a múlté. Aki meg tudja fizetni a legújabb trend felárát, az fémekből a réz és az arany színvilágot választja. A melegebb fém színek mellett továbbra is különleges hatás érhető el fehérre vagy feketére, esetleg más színekre színezett csaptelepekkel. Ahogyan az alábbi képen látható munkámban is látható, a melegebb fém színek a lámpákon is nagyon divatosak, amelyekben a nosztalgikus hatású izzók egyre több helyen jelennek meg.

img_0739.JPG

Egyre több fotót látok, amelyben a munkahelyeket is színesebb, barátságosabb, otthonosabb környezetűvé tervezik, hogy ez által váljanak kellemesebb, inspirálóbb helyekké.

A fentieket egészítik ki a 70-es évek izgalmas formájú bútorai és kiegészítői, amelyek színeiben és anyagaiban a fenti természetes világba illeszkednek be.

Izgalmas új évbe lépünk, alkossuk meg a legizgalmasabban kontrasztos kombinációjú, mégis nyugodt hatású ,természetes anyagokkal épített lakásokat!

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

 

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek