2016. már 25.

A tűz biztonságos és exkluzív látványa a lakásban (kémény nélkül!)

írta: Szigeti Zoltán
A tűz biztonságos és exkluzív látványa a lakásban (kémény nélkül!)

A tűz látványába mindig bele tudok feledkezni. Megnyugtató, ősi, meleg, merengésre lehetőséget adó hatása van, ami miatt mindig is szerettem a kandallókat, és fantáziáltam róla, hogy kéne egy otthonra. A bioetanol kandalló azoknak ad biztonágos és exkluzív megoldást, akik a kémény hiánya miatt nélkülözték eddig a tűz kellemes hatását a lakásból. Én elgondolkodtam az alábbi megoldás telepítésén a lakásomban, ezért megosztom a beszerzett információkat.

Mit jelent ez árban? 3-400ezer forintért már van igényes ilyen kandalló a Kandalló Mánia kínálatában (honlapjuk elérhető ITT), a tüzelőanyag hozzá ezer forint körül van literenként, ami egy átlagos méretű kandallóban akár 3-4 órára elég is a tájékoztatásuk szerint. Ha azzal vetjük össze, hogy hagyományos kandalló kiépítésekor egy kéményseprői szakvélemény önmagában százezres tétel, és abban még semmilyen anyag vagy munka költség sincs, abból kiderül, hogy bár nem olcsó mulatság egy ilyen díszítés, de olcsóbb, mint egy hagyományos kandalló! Egy jó kémény kiépítése ami megfelel egy nagyméretű ajtóval ellátott kandallónak több százezer Ft, a kandalló és kémény együttes költsége nem egy esetben meghaladhatja az 1 millió Ft-ot, így a biokandalló nagyon jó alternatívája lehet egy sima nem vízteres és inkább csak a látvány miatt épített fatüzeléses kandallónak. Nem beszélve arról, hogy az év bármely időszakában használható!  

A kínálatuk kifejezetten széles különböző elhelyezés és cél szempontjából:

Falba süllyesztett vagy falra építhető:

1.PNG

2_1.PNG

3.PNG

4.PNG

 

Akár falra akasztható:

5.PNG

Térelválasztó szerepű önállóan álló vagy asztalra helyezhető:

6.PNG

7.PNG

Az utóbbi időben egyre több szabadtérben elhelyezhető igényre is alakítottak egyedi megoldásokat. A plusz funkciók közül érdekesség, hogy vannak távirányítású kandallók is a kínálatukban.

Az enteriőr szempontjából rugalmasan lehet mind méretileg, mind anyaghasználatilag a gyártást megvalósítani. Mivel nem igényel kéményt, így bármikor megvehető, nem kell előre betervezni, nincs korom, kosz, csak a meleg és a tűz látványának élvezete.  

A termékekre 10 év garanciát vállalnak.

8.PNG

9.PNG

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek