2016. ápr 06.

Kis lakásban a galéria egy plusz szoba érzetét adja

írta: Horváth Rita Nikolett
Kis lakásban a galéria egy plusz szoba érzetét adja

Ha egy magas belmagasságú lakásban galériát alakítunk ki, akkor az egy plusz szoba érzetét adhatja.

Legtöbb esetben a galérián a háló részt  szokták kialakítani, viszont szeretném bemutatni a galériák más felhasználási lehetőségeit is.

 

1, Különálló galéria, nappali kapszula:

Először kezdjük mégis egy izgalmas hálós megoldással, ahol a nappali a szobán belül egy elkerített dobozban (kapszulában) van kialakítva, és felette taállható a háló. Gyerek korunk kuckós játékosságát tudjuk felidézni ezzel a megoldással. Persze fontos, hogy a lakás világos legyen, ahol ezt megvalósítjuk.

1_4.JPG

 Forrás: ITT

2, Háló a konyha felett

Az alábbi megoldást csak annak ajánlanám, aki nem egy konyhatündér, mert ételszagban elaludni nem biztos, hogy a legjobb. Ez arra remek példa, hogy hogyan lehet egy igazán kis helységben kialakítani egy amerikai konyhás hálót, ha a magas belmagasság rendelkezésre áll. Ráadásul ha éjszaka megéhezel, nem kell messzire menni egy kis nasiért.

2_5.JPG

Forrás: ITT

 3, Fürdőszoba a galérián

Ritka példa arra, hogy miért is ne lehetne a galérián a fürdőszoba? Különleges megoldás, csak ne vegye zokon az alsó szinten lévő lakótárs, amikor véletlenül kevés vizet kap a nyakába.

3_4.JPG

Forrás: ITT

4, Multifunkcionális galéria

Az alábbi egy remek példa arra, hogyan lehet egy tini szobájában egy galérián egyszerre kialakítani a hálót és a tanuló sarkot, alatta pedig gardrobot.

4_4.JPG

Forrás: ITT

 5, Munka utáni pihenés a galérián

Galériára sokszor kerül a dolgozó sarok. Az alábbi példa is erre mutat szép példát, itt ügyesen megoldották azt is, hogy ha munka közben ledőlnénk egy picit pihenni, azt kényelmesen tehessük függőágyban.

5_4.JPG

Forrás: ITT

 6, Játszósarok a galérián

Ha a szülő nem szeretne állandóan a gyerekek után pakolni a játékokat, akkor egy praktikus megoldás, ha egy galérián alakítjuk ki a játszósarkot. A gyerekek is élvezik, hogy ez az ő kis birodalmuk, ahova a szülők csak ritkán mennek fel.

6_5.JPG

Forrás: ITT

 7, Könyvtár a galérián

Sokszor jelent problémát a könyvek elhelyezése, erre lehet jó megoldás a galéria, ahova akár egy kis olvasó sarkot is ki lehet alakítani.

7_4.JPG

Forrás: ITT

 

Ha a lakásunk belmagassága és a szoba mérete engedi alakítsunk ki galériát, mert izgalmas és hasznos területet alakíthatunk ki általa!

 

Horváth Rita

tygertrend.hu

logo-torii-32.png

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek