2016. júl 08.

Jól jönnek a gimis unatkozó órák a nappali falára!

írta: Szigeti Zoltán
Jól jönnek a gimis unatkozó órák a nappali falára!

Megkértek, hogy segítsek tervezni egy szabálytalanságával izgalmas polcrendszert egy nappali falára, ahol a TV, az erősítő és a hangfalak elhelyezését kell megoldani ízlésesen. Mókás feladat, aminek szó szerint csak a fantázia szab határt - próbáljátok csak meg, ugyanis szimplán egy szabálytalan polcrendszer nem lesz esztétikus, főképpen nem praktikus.

Első látványtervek készülnek:

v2.jpg

A helyszín, és a kütyük, amihez tervezni kell a bútort:

wp_20160628_08_32_52_pro.jpg

Az esztétika alapja a szimmetria, a túlzott szimmetria viszont ugyan harmonikus, de unalmas lehet. Egy négyzethálós polcrendszer túl szokványos, mégis ez a jó kiindulópont egy szabálytalan polcrendszerhez is. Ugyanis a teljes szabálytalanság zavaros és nem kelt jó érzést - azt az izgalmas pontot kell eltalálni, ahol a hatás még emlékeztet a szabályosságra és a szimmetriára, de néhány módosított részlet által már szabálytalanságával izgalmassá válik.

Ezeknek a szabályoknak a figyelembevételével játszottam ennek a nappalinak a tervezésekor. A feladat tervei kísértetiesen emlékeztettek a négyzetháló vonalait követő firkákra, amik a füzetjeim lapjait ellepték az unalmas gimnáziumi és főiskolás órák eredményeképpen. Ezek szerint erre a feladatra gyakoroltam olyan hosszú órákon keresztül! Alább mutatom be az első látványterveket annak sorrendjében, ahogy nekem tetszenek, szavazatoknak és ötleteknek örülök, ha kapok kommentben!

v1.jpg

v4.jpg

v2.jpg

eredeti.jpg

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek