2016. júl 29.

Az előszoba elárulja milyen a lakás lakója

írta: Horváth Rita Nikolett
Az előszoba elárulja milyen a lakás lakója

Annak ellenére, hogy a lakásban az előszoba az egyik legkisebb helyiség, érdemes a berendezésével foglalkozni, hiszen ez az egyik legforgalmasabb része a lakásnak. Nem mindegy, hogy milyen környezet fogad otthon, amikor fáradtan haza érkezünk, illetve ez az első benyomás az otthonunkról és saját magunkról is vendégeink számára. Fontos, hogy ez az első benyomás legyen kellemes számunkra is, és persze a hozzánk látogatóinknak is, mert így rögtön mindenki jól érzi magát. Igyekezzünk előszobánkat stílusossá, barátságossá, rendezetté tenni. Ehhez szeretnék néhány tippet adni.

Ha az előszobában szép rend van, egy cipő sem hever a földön és a kabátokat is a szekrényben tárolják, valószínűleg az ott lakók precízek, rend kedvelő emberek lehetnek. Ilyenek vagyunk például mi is, főleg férjem hatására. Az elején nehezen szoktam meg, hogy mindent el kell pakolni, de mára annyira megszoktam, hogy engem is zavar egy odavetett cipő. Ilyen típusú lakóknál fontos, hogy megfelelő mennyiségű tárló helyet alakítsunk ki, hogy mindennek meglegyen a helye.

Persze vannak azok a típusú emberek, akik szeretik kint látni azt a pár cipőt, kabátot, sálat, amit éppen az aktuális évszakban hordanak, hogy induláskor csak fel kelljen kapni őket. Ilyenkor érdemes polcos cipőtárolót választani és valami jópofa fogast, hogy ettől legyen egyedibb az előszobánk.

Általában az előszobák sötét, ablaktalan helyiségek, ezért érdemes figyelni a megfelelő világításra és világosabb színek használatára. Az általános mennyezeti világítás mellett használhatunk kisebb koncentrált fényeket, hangulat világítást is, például komódra helyezett állólámpát, vagy egy érdekes textúrájú fal illetve egy szép kép megvilágítását célzó falikart. Az előszobában nem csak azért hasznos egy tükör, mert indulás előtt még megnézhetjük magunkat és ruházatunkat, hanem tágítja a teret is.

Ha van elegendő hely, akkor valami kényelmes ülőalkalmatosságot is elhelyeznék az előszobába, hogy a cipőt kényelmesen tudjuk fel és levenni.

Sokszor előfordul, hogy kétségbe esve keressük a lakáskulcsunkat indulás előtt, hogy vajon hova dobhattam le már megint. Ezért érdemes a kulcsoknak is helyet találni, akár komódon egy tálban, fiókban, szekrényben egy polcon vagy akár használhatunk akasztót is a falon.

Az előszobában fontos, hogy  a padló burkolat könnyen takarítható legyen, ezért leginkább a kőburkolatot ajánlom.

Válogattam néhány ötletet, amikkel különlegessé, egyedivé és stílusossá varázsolhatjuk az előszobánkat.

Előszoba hangulatok

charcoal-gray-mudroom-cabinet-shelves-gray-rugby-stripe-bins.jpg

Forrás: ITT

 

 pb_entry_way_2_large.jpg

Forrás: ITT

entryway-update-closet-diy-doors.jpg

Forrás: ITT

 lantliv_lantligahem_hall-670x893.jpg

Forrás: ITT

6ab8b4e1aa3979af9778887f94b370aa.jpg

Forrás: ITT

4_28.JPG

Forrás: ITT

Ajtóból készített előszoba bútorok

 a6c4e7230f768f7daf82a443b2d4eb42.jpg

Forrás: ITT

6b8d9bbb78e32142d4d0ed1b0406e516.jpg

Forrás: ITT

423c798d10a3444be0d2e4884d9a369d.jpg

Forrás: ITT

( Ha érdekelnek még ajtóból készített bútorok ebben a blog bejegyzésemben olvashatsz.)

 

Ötletek ruhafogasra

 capture_2.JPG

Forrás: ITT

capture_3.JPG

Forrás: ITT

 3_27.JPG

Forrás: ITT

Ötletek kulcs tárolására

 enhanced-21240-1454516243-1.jpg

Forrás: ITT

 

2_30.JPG

82-630x839.jpg

capture_4.JPG

 Forrás: ITT

 Remélem sikerült néhány jó tippet mutatni Nektek, ha éppen az előszobátokat tervezitek felújítani.

 

Horváth Rita

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek