2016. nov 21.

Ötletek IKEA bútorok átalakításához

írta: Horváth Rita Nikolett
Ötletek IKEA bútorok átalakításához

Szeretem az IKEA termékeit modern, letisztul stílusuk miatt, élvezem, hogy még nőként én is össze tudom szerelni a bútorokat és ne felejtsük kedvező árait sem. Bútorok egy része, egyszerű vonalvezetésűek. Sokan ezért úgy gondolkodnak, hogy viszonylag alacsony áron hozzá jutnak alap bútorokhoz, amit otthon pedig saját stílusukra, hihetetlen kreatív ötletekkel újra dizájnolnak.

Mai blog bejegyzésben IKEA-ban vásárolt bútorok újra gondolt verzióra szeretnék példát mutatni.

Tároló kosárból divatos dohányzó asztal

Egy kis festéssel ispydiy bemutatja milyen menő dohányzó asztalt lehet készíteni egy fém kosárból és egy kör alakú fa tetőből.

7_5.jpg

10_16.JPG

11_16.JPG

9_21.JPG

 

 

 

Könyvespolcból tároló pad

Kallax egy soros polcos eleméből praktikus tároló padot lehet készíteni. Lábakat kell rá szerelni és egy méretre varott párnát a tetejére rakni. Részleteket megnézheted a Mommy Vignettes oldalán.

1_39.JPG

 

Könyvespolcból munkaasztal

Remek ötlet az alábbi példa arra, hogy könyvespolcból, hogy lehet munka asztalt varázsolni, ami nem csak praktikus és jól néz ki, de nem is egy drága megoldás. Az ötlet Jolens Cfrafting oldalán olvasható.

 

2_9.jpg

Egyedi bútorok

Egy kis burkolással vagy festéssel csodákat művelhetünk. Az alábbi átalakításokat megnézheted a Piece of rainbow oldalon.

3_5.jpg

 

Ötlet arra, hogy az ágy rácsot mire lehet még használni

Velünk már fordult elő, hogy az ágyrácsunk eltörött és ezért selejteztük le. Az alábbi példa viszont bemutatja, hogy egy kis fantáziával mennyire más funkciót tudunk adni az ágyrácsnak falra felakasztva. Ich designer bemutatja, hogy az ágyrácsot akasztónak mennyi mindenre lehet használni.

4_4.jpg

 

Kreatív és egyszerű megoldás stílusos éjjeli szekrényhez

Egy kicsit unalmasabb LACK dohányzó asztalkából egyszerűn varázsolhatunk egyedi éjjeli szekrényt könyvespolc konzoljának segítségével. A részletek nézd meg littlegreennotebook oldalán.

6_5.jpg

5_8.jpg

Remélem a fenti ötletekkel segítettem abban, hogy egy kicsit más szemmel menjünk el legközelebb vásárolni az IKEA-ba.

 

Horváth Rita

tygertrend.hu

Szólj hozzá