2017. már 14.

A home staging olcsó és nagy hatással van a hirdetésre

írta: Szigeti Zoltán
A home staging olcsó és nagy hatással van a hirdetésre

Egy március eleji munkánkban a home staging egy látványos hatású példáját sikerült összehoznunk. Adott volt egy remek helyen a budai vár alatt elhelyezkedő kis garzon, ami a csendes utca és jó közlekedés ellenére az utóbbi években több heti hirdetés és ingatlanos közreműködésének árán került csak kiadásra a piacihoz csak közeli áron.

Ezért tartotta célszerűnek a tulajdonosa az átalakítást annak érdekében, hogy gyorsabban, olcsóbban és hosszabb távra tudja kiadni befektetését. Komoly áremelkedést nem remélhettünk a jelenleg csökkenő árú albérletek idején, ezért a költségvetés minimális volt. Ezzel együtt ahogyan a fotók is mutatják, kevés pénzből is lehet látványos változást elérni akár a meglévő bútorok felhasználásával is: a megfelelő elrendezés, dekoráció és minőségi fotózás a kulcs!

A mozaikosan elrendezett fotók Révész Tamás híres New York fotósorozatának darabjai. Ezek izgalmassá teszik az előtte unalmas teret úgy, hogy szépen kiegészítik alakás korábban is fekete hangsúlyos bútorait. Ehhez a hangulathoz szépen illik az ikea ipari hangulatú "Ranarp" lámpacsaládja is.

Végül 380 ezer forintból alakítottuk át a lakást (3 havi albérleti díj + az adóból levonható költség). A bútorok átrendezésén túl a főbb költségeket a következők tették ki:

  • konyha munkapult, mosogató medence és fali burkolat 80ezer,
  • ágy és matrac 75ezer,
  • mosógép 40ezer,
  • új étkező 40ezer,
  • lámpák 30ezer.

Több cikkben írtunk már arról, hogy a lakások hirdetése előtt milyen fontos a fotózás előtti felkészülés. Ezeket a cikkeket a blogunk "homestaging" szűrőjére kattintva érhetitek el.

Holnap ketten is jönnek már megnézni a lakást, reméljük, hogy sikerül is kiadni!

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Homestaging