2017. aug 07.

Mellékhelyiséget is lehet izgalmassá tervezni otthonunkban

írta: Horváth Rita Nikolett
Mellékhelyiséget is lehet izgalmassá tervezni otthonunkban

Kutatások szerint átlagosan 2500 alkalommal látogatjuk meg a mellékhelyiséget, ami kellően magas szám ahhoz, hogy a lakásunkban az ott töltött időt is kellemes környezetben töltsük. Szeretnénk Nektek néhány példát bemutatni arra, hogy az otthonunk legkisebb helyiségét és be lehet úgy rendezni, hogy ott meghitt, harmonikus közeg vegyen körbe minket.

1. Használjunk tükröt

Nem csak a teret tágítja a szűk, apró helyiségben a tükör, hanem akár izgalmas látvány tudunk elérni a tükröződéssel, ahogy azt az alábbi képen látható.

1_45.JPG

Forrás: ITT

 

2. Merjünk burkolatot bátran használni

Egyik kedvencem a hatszögletű csempe, mert nagyon izgalmas méhsejt mintájú burkolásokat lehet vele tervezni. Erre egy remek példa az alábbi kép.

a2d3ab4d81584047d757ae7920c406e5.jpg

Forrás: ITT

3. Pószter tapéta használatával olyan hatást érhetünk el, mintha nem is a saját szűk WC helyiségünkben trónolnánk, hanem  a tágas kültéren töltenénk az időt.

2_15.jpg

3_12.jpg

Forrás: ITT, ITT

 

4. A mellékhelyiség nem feltétlenül kívánja meg azt, hogy csempével legyen burkolva. Egy olcsó megoldás az, ha 

mosható fal festékkel kenjük le a falat egy éltérő élénk színnel.

4_10.jpg

Forrás. ITT

 

5. A természetes anyagokat kedvelők számára remek példa az alábbi tér:

5_14.jpg

Forrás: ITT

 

6. Szokatlan megoldás kréta táblát használni fal dekorációnak wc-ben, de kétségtelen, hogy egy különleges látvány nyújtanak a mindig változó feliratok.

6_9.jpg

Forrás: ITT

Tudom, hogy a lakás felújításakor a mellékhelyiségre sokszor már alig marad kreatív energia, de remélem, hogy a fenti válogatásunk bebizonyította, hogy érdemes erre is időt és ötleteket szánni!

 

Horváth Rita

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Lakberendezési tippek