2016. jún 08.

Jó hírek, Budapest régóta húzódó projektjei életre kelnek!

írta: Szigeti Zoltán
Jó hírek, Budapest régóta húzódó projektjei életre kelnek!

Az ingatlan piac jelentős élénkülését tapasztaljuk egy éve, amely beindította most már az építkezéseket is. Nem csak a CSOK támogatása miatt épülő új lakóparkok építése indult el városszerte, hanem az iroda és egyéb funkciójú épületek kivitelezése is. Külön örömhír, hogy néhány olyan projektről is hírek röppentek fel a sajtóban, amelyek Budapest jól látható foghíj telkeit töltik meg, vagy félig elkészült épülettorzóinak helyét veszik át! Mai cikkemben ezeket a híreket foglalom össze.

A legörömtelibb mindezek közül a Lánchíd budapesti hídfőjének körforgalmánál évek óta üresen álló telken való építkezés híre. Ugyan a látványterv nem ígér a helyszínhez méltó díszitésű, illetve stílusú épületet, de legalább nem is lesz kirívóan oda nem illő az itt épülő Hotel Clark. 

clark_hotel.jpg

Forrás: ITT

 

Néhány hetes hír már, de a dunai városkép látványa szemszögéből szintén jelentős előrelépés, hogy a Petőfi és Rákóczi híd közötti új városrészt elcsúfító félkész vasbeton szerkezet építése folytatódik. Az épület 2017 végére készül el, nyolc emeletes lesz, és Magyarország legnagyobb magán egészségügyi befektetésének, a Duna Medical Center kórházának ad majd otthont.

imagethumb.jpg

Forrás: ITT

 

Szintén a Duna part egyik nagy kérdésére adhat választ, ha elindul az egykori kisgazda székház Belgrád rakparti épületében a kivitelezés, ahova kilencven szobás luxus szálloda költöztetését tervezik.

imagethumb1.jpgForrás: ITT

 

A Miniszterelnökség államtitkárának április nyilatkozata szerint a budavári lovarda építése is valószínűnek látszik végre valahára, ugyanis március végén öt pályázóval lezárták a lovarda újjáépítésének közbeszerzési eljárását. Nagy öröm látni már most a Budavár körüli rekonstrukciók eredményeit, a lovardával végre újabb épülettel egészülhet ki a rég elvesztett várképünk.

lovarda.jpg

Forrás: ITT

 

Szigeti Zoltán

tygertrend.hu

Szólj hozzá

Érdekességek-mosolyok